Румънският президент Клаус Йоханис потвърди на 15 август ангажимента на страната му

...
Румънският президент Клаус Йоханис потвърди на 15 август ангажимента на страната му
Коментари Харесай

Румъния потвърди, че ще обучава украински пилоти на F-16

Румънският президент Клаус Йоханис потвърди на 15 август уговорката на страната му да продължи да оказва нужната поддръжка на Украйна за нейната отбрана в отприщената от Русия война.

В Румъния ще бъде ситуиран районен център за образование на водачи на изтребители F-16, който ще е предопределен за румънски, съюзнически и украински боен личен състав. 

 „ Ще участваме в образованието на украинските военни като част от задачата за военна помощ на Европейския съюз и също по този начин ще бъдем домакини на бъдещия районен център за образование на водачи на F-16, който ще обслужва румънски, съюзнически и украински водачи “, сподели Йоханис във връзка Деня на румънския флот, цитиран от пресслужбата на президентството.

Той приказва и за рисковете от неотдавнашната ескалация на река Дунав, където покрай териториалните води на Румъния бяха нанесени съветски удари по украинска гражданска инфраструктура. Затова Въоръжените сили на Румъния взаимно със съдружниците упражняват и укрепват капацитета си за взаимни военни интервенции в Черно море, сподели Йоханис.

Румънският президент добави, че Букурещ има намерение да продължи да поддържа европейския курс на Киев и да се застъпва за забележителна европейска помощ за Украйна на всички равнища.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР